Producertech Homepage
Forum Home Forum Home > Music Production General > Sounds and Samples
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

VST latency and sound quality issues

 Post Reply Post Reply
Author
Message
depprussell View Drop Down
Tea Boy
Tea Boy
Avatar

Joined: 14 Jun 2018
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote depprussell Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: VST latency and sound quality issues
    Posted: 19 Jun 2018 at 3:12pm
Hello,

I was just trying Cubase 9 Elements the other day, but some latency and quality issues persists. The driver I use is ASIO4ALL. When I load my VST (Addictive Keys) and play through my USB midi keyboard, there was a huge lag at 512 samples for buffer size. Also, the sound quality wasn't good enough.  When I run the VST as standalone, there's no latency or quality issues at 512 samples.  I've tried running the VST in other DAWs, and again, no issues with latency at 512 samples, and good sound quality too.  I had to reduce the buffer size to 64 samples to get rid of the lag. But sound quality is still poor. Why is it that the same VST as standalone or in other DAWs has better quality and no lag issues, but with Cubase it is the opposite? What can I do to improve and get better quality?

Please help

I didn't find the right solution from the internet.

References:
https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=124887

Thank you

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down