Producertech Homepage
Forum Home Forum Home > Music Courses & Training > Cubase Forum
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Cubase 7.5 artist/ Samson Graphite 49 issue

 Post Reply Post Reply
Author
Message
JesseVoss View Drop Down
Assistant Engineer
Assistant Engineer
Avatar

Joined: 05 May 2018
Location: london
Status: Offline
Points: 48
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JesseVoss Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Cubase 7.5 artist/ Samson Graphite 49 issue
    Posted: 08 May 2018 at 6:26am
Hi,

I just bought a Samson Graphite 49, and I was having issues with the vst quick controls on cubase. The rest of the functions might not all work properly, but these are the ones that I need the most.
If anyone has an idea where the problem might come from...
Problem is: when I turn the encoders knobs on the keyboard it does affect the quick controls on the vst but:
-I only have only 2 positions as a result on the vst: 12 o'clock, and all the way off, impossible to have other values
-(minor problem)I have to turn the knobs clockwise on the keyboard to turn the knobs counter clockwise on the vst
I've tried many solutions that I found online:
-choose different presets on the keyboard other than the cubase one
-in devices set up in cubase add a new generic device and assigning manually all the buttons, knobs, etc
-try with the Mackie control settings on cubase (Which gave me access to the transport and volume functions, but the vst qc problem remained)
-dl the editor and the firmware update on samson's website (problem: you can't edit the encoders knobs when you're using a preset on the keyboard -I use the cubase preset-)
-manually assigning the quick controls in device setup in cubase
A few more info:
I live in fr and find it hard to register for a customer service in samson's website
I don't have acces to internet on my computer just the phone right now and for 2 month's
I can still return the keyboard to the retailer if the problem persists
I'm using:
Samson Graphite 49 usb plugged
Cubase artist 7.5
Alesis io2 soundcard
Windows 8.1 64bits

Any help will be apprecited.

I didn't find the right solution from the Internet. 

References:
https://www.soundonsound.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=54835

Thank you. 




Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down