Producertech Homepage
Forum Home Forum Home > Music Courses & Training > Ableton Live Forum
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Midi Length Default

 Post Reply Post Reply
Author
Message
djwreckrd View Drop Down
ProducerTech Student
ProducerTech Student


Joined: 26 Oct 2009
Location: United States
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djwreckrd Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Midi Length Default
    Posted: 30 Oct 2009 at 7:35am
When you select a midi track to record the loop length is automatically set to 1.0.0 in Length, is there a default setting to change this to make it longer when a clip is launched to start recording where you dont have to go and manually change then length setting before you start recording?
Preston Foreman
DJ Wreckrd
www.djwreckrd.com
twitter.com/djwreckrd
Back to Top
RobJones View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 14 Oct 2009
Location: Berlin
Status: Offline
Points: 2648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RobJones Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Oct 2009 at 11:13am
Hey Preston,

Good question! However, I believe the answer is no. It's not a preference so 1 bar is what you'll always get.

Cheers,

Rob
Back to Top
djwreckrd View Drop Down
ProducerTech Student
ProducerTech Student


Joined: 26 Oct 2009
Location: United States
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djwreckrd Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Oct 2009 at 1:40am
Thanks, that kinda sucks..
Preston Foreman
DJ Wreckrd
www.djwreckrd.com
twitter.com/djwreckrd
Back to Top
Oberton View Drop Down
ProducerTech Student
ProducerTech Student


Joined: 30 Oct 2009
Location: Austria
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Oberton Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Oct 2009 at 8:23am
You could save a 2 bars (4 bars, 8 bars) midi clip in a special folder, name it e.g. 2 bars, and drag and drop it to your track.
Back to Top
RobJones View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 14 Oct 2009
Location: Berlin
Status: Offline
Points: 2648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RobJones Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Nov 2009 at 10:34am
Good call Tea Boy! 
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down